Valp- och kattungeguide!

Vägen till ett lyckligt valp- och kattungeliv! Att få hem en ny familjemedlem är alldeles underbart, men det kan även vara omtumlande och det är mycket man ska tänka på. I vår guide får du tips och råd för den första tiden tillsammans med din nya vän!

Vecka 11

Vecka 8


Ibland verkar valpens aptit försvinna. Ägaren kan bli stressad när valpen inte äter och undra om den verkligen är frisk. Det är viktigt att kontrollera det, men oftast är orsaken till aptitlöshet alltför täta matningsintervall eller för stora portioner. Valpen är helt enkelt inte hungrig.

Vad kan du göra?

  • Om valpen inte verkar ha aptit, ge den bara mat på morgonen och kvällen. Lunchen kan ni utan problem strunta i. Ofta matar man hundvalpar för ofta, vilket leder till minskad aptit.

  • Ta en ordentlig titt i valpens mun. Kontrollera att tänderna sitter stadigt och att tandköttet är snyggt, jämnt till färgen och inte svullet eller rött. Om det gör ont i munnen är det inte så roligt att äta.

  • Bedöm valpens näringstillstånd och räkna ihop den sammanlagda mängden mat och godis den får. Letar sig korvbitar ner till hunden från husses tallrik eller bjuder barnen valpen på extra mellanmål?

Ibland ökar inte valpens aptit fast ni struntar i lunchen. Om aptiten är oförklarligt dålig i flera dagar är det bäst att låta en veterinär ta en titt på valpen.