Valp- och kattungeguide!

Vägen till ett lyckligt valp- och kattungeliv! Att få hem en ny familjemedlem är alldeles underbart, men det kan även vara omtumlande och det är mycket man ska tänka på. I vår guide får du tips och råd för den första tiden tillsammans med din nya vän!

Vecka 12

Vecka 8


Planera för att låta din energiska hundvalp få utlopp för sitt aktivitetsbehov. Om du inte aktiverar din valp hittar den förmodligen på fuffens för sig själv. Det är naturligt för hundar att arbeta för sin mat och det här arttypiska beteendet kan du utnyttja när du ska aktivera hunden. Moderna aktiveringsleksaker och tankespel låter din hund söka och leta fram sin mat på spännande sätt (som inte innebär något merjobb för dig). Istället för att servera i matskål kan du testa följande:

Kong

En Kong-leksak kan du fylla med våt- eller råfoder och frysa in. När maten småningom börjar smälta kan hunden koncentrera sig på att slicka den en lång stund. Det lugnar valpen.

Dog Maze

Till den här aktiveringsleksaken passar all mat. Även denna kan du lägga i frysen en stund för att ge den energiska valpen en extra utmaning.

Här kan du läsa mer om att aktivera din hund.