Valp- och kattungeguide!

Vägen till ett lyckligt valp- och kattungeliv! Att få hem en ny familjemedlem är alldeles underbart, men det kan även vara omtumlande och det är mycket man ska tänka på. I vår guide får du tips och råd för den första tiden tillsammans med din nya vän!

Vecka 9

Vecka 8


Världen är full av olika rekommendationer kring hundutfodring. Nästan varje hundägare har en åsikt om vilket som är det bästa sättet att utfodra en hund och på olika nätforum går diskussionen het om grötar, ben och kulor. Hur kan du hitta ett lämpligt utfodringssätt för din valp i åsiktsdjungeln? Enkelt! Vilken riktning du än följer behöver din valp balanserat helfoder till stöd för tillväxten.

Helfoder finns i olika former:

Du kan också sätta ihop valpens mat själv av olika råprodukter eller hemgjord mat. Då behöver du lägga till nödvändiga näringstillskott för att valpen ska få en sund tillväxt.

Bajset berättar…

Bra hundmat tas upp på ett bra sätt. Bajsets konsistens och mängd berättar mycket om hur maten passar din valp: bajset ska vara en fast korv och valpen ska inte bajsa kilovis. Tvärtemot vad somliga påstår är inte stinkbomber karaktäristiska för sunda hundar. Om luften därhemma är dimmig av gas kanske inte maten passar din valp.