Valp- och kattungeguide!

Vägen till ett lyckligt valp- och kattungeliv! Att få hem en ny familjemedlem är alldeles underbart, men det kan även vara omtumlande och det är mycket man ska tänka på. I vår guide får du tips och råd för den första tiden tillsammans med din nya vän!

Vecka 11

Vecka 8


Din valp har redan fått många trevliga erfarenheter av livet. Den här veckan spetsar vi öronen och lyssnar på nya ljud samt nosar efter framtidens vindar.

Den här veckan kan ni träna…

  • Hälsa på hos vänner med valpen. En hund som bor i villa kan tycka att det är spännande med en ekande trappuppgång och hiss.

  • Spela upp fyrverkeriljud för valpen, lite åt gången och till en början med rätt låg volym. När valpen vant sig vid ljuden kan du stegvis höja volymen. Var noga med att inte skrämma valpen. Det är en stor fördel för valpen i framtiden att du redan vänjer den vid ljudet av explosioner.

  • Om du planerar att utöva någon form av hundsport med din hund är det nu rätt tid att låta den vänja sig vid den miljön. Tänker ni syssla med agility är det bra att till exempel gå och titta på sådana tävlingar eller den lokala agilityklubbens träningar.

  • Är det vinter, gå och se på skidåkare och besök en kälkbacke. Sommartid kan det vara spännande att besöka en skejtramp.

Tips

Även om du inte planerar att börja med någon hundsport kan du gärna besöka till exempel agilitytävlingar med din valp. Evenemanget erbjuder en bra miljö att vänja sig vid hund- och människovimmel, utrop och annat intressant.