Valp- och kattungeguide!

Vägen till ett lyckligt valp- och kattungeliv! Att få hem en ny familjemedlem är alldeles underbart, men det kan även vara omtumlande och det är mycket man ska tänka på. I vår guide får du tips och råd för den första tiden tillsammans med din nya vän!

Vecka 8

Vecka 8


För att spara din tid har vi gjort en lista på grundläggande grejer som din valp kommer att behöva. Genom att klicka på länkarna kan du läsa mer om produkterna vi rekommenderar.

Beroende på årstid kan valpen även behöva en jacka och reflexprodukter.

Medicinskåpet

Det är även bra att utrusta medicinskåpet – nöden slår ofta till när butikerna är stängda. I sällskapsdjurets förstahjälpenväska bör det finnas avmaskningsmedel, fästingplockare och fästingmedel, pincett, sax, förbandsmaterial, desinfektionsmedel och diarrémedicin.

Det viktigaste i medicinskåpet är telefonnumret till närmaste djurklinik med jour. Du kan även skriva ut instruktioner för hur du ska agera vid de vanligaste olyckorna. Då är det lättare för dig att behålla lugnet om något oväntat sker. Om din hund är försäkrad, ha också försäkringsnumret till hands.

De flesta småttingar klarar sig genom valptiden utan några skador. Det lönar sig alltså inte att förstöra nattsömnen med att fundera på vad som skulle kunna hända. Det kommer att gå bra, desto mer förberedd du är, desto bättre!